Omdöme

Egensajt recension: Snabbt och prisvärt

Egensajt är ganska unik i det att de har samma låga förnyelsepris på 39kr per månad och är snabbare än de flesta.

Artikel information

4 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
15 juni, 2023

Egensajt recension

Egensajt, eller EgenSajt Hosting AB är en ganska gammal leverantör av webbhotell. Deras webbhotell är unika i det att förnyelse priset är det samma och ligger på endast 39 kr/månad, 10kr mindre än Miss Hosting förnyelsepriser.

De har funnits sedan 2007. De har huvudkontor och servrar i Sverige. Deras förnyelse priser är de bästa. Ingångspriserna ligger på endast 39 kr/månad excl. moms och faktureras årsvis.

Enligt vår övervakningstjänst har Egensajt haft några driftfel endast i maj, men detta var ett ganska så kraftigt fel. Därför ligger deras upptid ligger på 99.53%. En WordPress-webbplats laddas på knappt 276 ms.

Snabb sammanfattning

Betyg
4,7/5
Hastighet276 ms
Upptid99.79%
Tekniska specifikationerObegränsat bredband, Bra med ram minne på 3GB, upp till 5GB
WebbplatsflyttGratis
Webbhotells lösningarWebbhotell och VPS
ApparWordPress, Joomla, Drupal, Magento, phpDB, Shopify och Tumblr.
SupportMejl, chatt, ärende och telefon på begäran
Pris39kr start pris, förnyas för 39kr per månad

Egensajt
+ Upptid (99.79%)
+ Hastighet (276 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chatt Support
+ Samma förnyelsepris
Dåligt med resurser

Hyfsat snabb hastighet hittills – 276 ms

Nedan ser du en graf för den genomsnittliga hastigheten och upptiden från platser runt om i norden.

Pingdom graf över hastighet och upptid hos Egensajt

Snabba sidladdningstider är definitivt väsentliga för alla webbplatser, men speciellt när det gäller företagssidor. Att ha en seg webbsida resulterar i lägre intäkter, Google ranking, samt sämre användarupplevelse. Vi har alla märkt hur jobbigt det är när webbplatser är riktigt långsamma, eller hur irriterande det kan vara när en video bara buffrar, och du vill väl inte att det ska vara din webbplats, eller hur?

Sidhastighet har varit en rankningsfaktor på Google sedan åtminstone 2010, och enligt Sean Work överger 40% av besökarna en webbplats som tar mer än 3 sekunder att ladda.

Eftersom dess stora betydelse har vi skapat en WordPress-webbplats med Egensajt och mäter hur lång tid det tar att ladda hemsidan från platser över hela Europa, varje minut! Vi har valt att välja ut 4 olika platser inom norden som visas i tabellen nedan. Detta för att kunna ge dig en bra överblick på hur snabbt webbhotellet är, och kunna jämföra det med andra webbhotell.

PlatsFörsta besöket
Stockholm, Sverige253 ms
Oslo, Norge254 ms
Köpenhamn, Danmark226 ms

Upptid på 99,79%

Upptid, eller drifttid är bland den viktigaste meriten när du väljer ett webbhotell, betydligt viktigare än hastighet eftersom att om webbplatsen är nere så går den ju såklart inte att besöka och dess hastighet blir oändligt långsam!

På grund av dess vikt har vi och kommer att fortsätta att övervaka våran WordPress testsida för att se när det är driftfel, hur ofta och hur länge. Vi har precis börjat med denna webbsida så än så länge har vi inte så mycket statistik, men det kommer att förändras med tiden!

Statistik på Egensajts genomsnittliga upptid:

  • Juni 2021 genomsnittlig upptid: 99.69%
  • Maj 2021 genomsnittlig upptid: 98.61%
  • April 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • Mars 2021 genomsnittlig upptid: 100%
  • Mer information

Detta betyder med andra ord betyder detta att din webbplats är nere i genomsnitt 2 timmar per månad!

Snabb information om vårt övervakningsverktyg:

Vårt övervakningsverktyg besöker webbplatsen varje minut, varje timme, dygnet runt och rapporterar eventuell driftstopp. På slutet av varje månad ser vi över resultaten och uppdaterar det ovan. Detta betyder att vi kan se den verkliga driftstiden, snarare än om vi bara märkte det manuellt.

Ingen Upptid Garanti

Egensajts SLA har en garanti på 99,8% upptid. Om upptiden är sämre kan du få ersättning på högst 2 gånger årsbelopp.

30 dagars öppet köp

Egensajt erbjuder 30 dagars öppet köp på deras webbhotell. Detta kan jämföras med Miss Hosting, HostUp som erbjuder 45 dagar öppet köp och Loopia som erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det finns dock några undantag från denna som är viktigt att känna till. Det inkluderar inte tillägg som SSL-certifikat och domännamn. Samma sak gäller för andra extra funktioner.

Kundtjänst

Egensajt kundtjänst är svensktalande. De erbjuder mejl, chatt och telefon support. Tyvärr erbjuder de inte 24/7 support. Deras chatt ser dock ut att alltid vara obemannad och jag har inte kunnat fått tag i någon där.

De har också en blogg med ett stort utbud av artiklar.

Planer och funktioner

Egensajt erbjuder endast ett slags paket. Du måste betala för varje hemsida du har.

1 hemsida – 39 kr/mån

1-5 hemsidor – 48 kr/mån

5-10 hemsidor – 68 kr/mån

10-20 hemsidor – 142 kr/mån

Sammanfattning & rekommenderar vi Egensajt?

Ja, vi rekommenderar Egensajt.

Egensajt
+ Upptid (99.79%)
+ Hastighet (276 ms)
+ Servrar i Sverige
+ Live Chatt Support
+ Samma förnyelsepris
Dåligt med resurser

Egensajts webbhotell må inte vara det mest kraftfulla av alla de webbhotellen vi har tittat på, men det är definitivt prisvärt om du bara behöver en hemsida. Upptiden som vi hittills har sett ligger på 99.79%. Sidhastigheten ligger på endast 276 ms, och de använder sig av Nginx webbserver. Förnyelsekostnaden är densamma. De erbjuder support på svenska. De har också öppet köp på 30 dagar, så om det inte uppfyller dina förväntningar är du fri att säga upp webbhotellet utan kostnad.

Det finns inga recensioner ännu.

Webbsajten