Guide

3 olika sätt att tjäna pengar på din hemsida

Alla tycker om pengar, och skulle det inte vara skönt om du kunde tjäna lite extra på din hemsida?

Artikel information

4 min lästid

Avatar för Redaktion

Senast uppdaterad
24 juni, 2022

Guldmynt staplade på varandra med en glad sol. En tabell med tips på de 3 metoder för att tjäna pengar på en hemsida som vi går igenom.

Om du redan har en hemsida, eller funderar på att skaffa en hemsida så finns det olika sätt att tjäna pengar på din hemsida. Det är faktiskt inte alls svårt att tjäna pengar på hemsidan. Du behöver bara lägga upp några annonser, eller affiliate länkar bara som tar några minuter att göra. Sen går allt på autopilot och pengarna börjar rulla in.

Du behöver inte alls ha en stor hemsida för att tjäna pengar på din hemsida. Här är 3 olika metoder du kan använda dig av:

1. Tjäna pengar med AdSense

Tjäna pengar på din hemsida med Google AdSense

AdSense är Googles annonsplattform och det är det enklaste sättet att sätta ut annonser på din hemsida och börja tjäna pengar. De flesta andra hemsidor med annonser på använder sig just av AdSense. Du har säkert sett de där små blåa flaggorna och krysset högst upp i högra hörnet på annonser på andra webbsidor. Det är AdSense annonser.

Om du använder dig av AdSense så får du betalt varje gång någon klickar på annonsen, så se till att placera dem på ett bra ställe. Om du har en blogg så kan ett tips vara att placera annonserna i texten istället för som sidebar.

Så kommer du igång med AdSense

Navigera till google.se/adsense/start/ och tryck på kom igång. Sen behöver du bara fylla i formuläret och skicka in din ansökan. Det är viktigt att din webbsida redan är live och har lite innehåll innan du skickar in din ansökan. Någon från Google kommer att granska din webbsida för att se om den är lämplig för att sätta ut annonser på. Det står att det brukar ta några dagar men för mig så tog det över en månad.

När du har blivit godkänd så behöver du bara hämta annonskoden och placera in den på din hemsida. De har bra instruktioner på hur du går tillväga om du skulle känna dig osäker.

2. Tjäna pengar som affiliate

Tjäna pengar på din hemsida med Affiliate

Som affiliate ska du försöka driva kunder till ett företag och få dem att köpa deras produkt. Som belöning för detta får du provision. Ibland får du pengar för varje klick till din unika länk men vanligast är att du endast får betalt om kunden du hänvisar till webbsidan köper något.

Om du till exempel gör reklam för ett webbhotell och en besökare klickar på din länk eller annons så får besökaren en Cookie som säger att det var du som hänvisade besökaren. När väl besökaren köper ett webbhotell för 600kr, och webbhotellet ger provision på 25% så får du 150kr. Det kan bli rätt mycket pengar i längden beroende på om du har många besökare eller inte.

Så kommer du igång som affiliate

Det vanligaste sättet är att du går med ett affiliatenätverk. Ett affiliatenätverk är en samling av massor av annonsörer som säljer allt möjligt. För varje artikel du skriver kan du sedan välja ut en produkt som du vill nämna samtidigt som du hänvisar besökaren till det företag du tycker lät bäst.

Du kan också fråga varje företag individuellt om de har något affiliate program. Om du har en riktigt stor hemsida kan detta rekommenderas då affiliatenätverken brukar ta ut en avgift.

När du är inloggad på affiliate hemsidan så kan du se hur många klick och försäljningar du har gjort i realtid.

3. Placeringar och omdömen

Tjäna pengar på din hemsida med omdömen

Många företag betalar gärna pengar bara för att få en placering på din hemsida. Att skriva omdömen om olika företag i en bransch är inte heller en dålig idé. Inte nog med att folk som redan har tänkt att köpa på det företaget men letar efter omdömen först klickar på din hemsida så betalar företag multum för att du ska skriva något bra om dem.

De flesta Youtubers får ju hemskickat gratis exemplar för att göra en recension på.

Kombinera flera sätt & sprid det på sociala medier

Du kan alltid kombinera flesta sett, om inte alla. Skaffa AdSense annonser samtidigt som du har affiliatelänkar på din omdömessida som du kan få pengar av företaget du skrev ett omdöme om.

Glöm inte att göra reklam för din på sociala medier som Facebook, Twitter eller till och med med hjälp av Google annonser om du har hittat ett riktigt bra affiliate program. På så sätt kan du få ännu mer besökare till din hemsida och tjäna ännu mer pengar!

Det finns såklart massor av fler sätt att tjäna pengar på din hemsida. StockBlogs guide om att tjäna pengar online har tagit fram 23 olika tips som du kan använda dig av, bland annat om att bli frilansskribent på andra hemsidor och lite mer om sociala medier.

Webbsajten